Home » Zelf een foto maken of een kopie

Zelf een foto maken of een kopie

buiten tekenen met pastelkrijt

Het belang van zelf een foto maken of een kopie. Wat is beter voor het maken van een geslaagde tekening of schilderij.

Heb je ooit iets geschilderd dat je gewoon niet goed kon krijgen of lukte? Ik was zo enthousiast om te schilderen naar een mooie tuinfoto die ik had gekregen. Het was een foto van een mooie tuin met rozen en andere mooie bloemen waarvan ik hou. Dus ik dacht ja dat ga ik doen. Ik had het al helemaal in mijn hoofd hoe het zou moeten worden.

Ik ben er aan begonnen . Hoe gek het ook was en klinkt ik had geen “feeling” met de bloemen en het geheel. Ik ging meer dingen toevoegen die er niet toe doen. Het werd helemaal niets.

Zelf een foto maken? of een kopie gebruiken?
En waarom lukte het dan niet?

Zelf een foto maken? of een kopie gebruiken?
En waarom lukte het dan niet? Ik had die foto niet zelf gemaakt. Ik weet niet hoe het toen was daar in de tuin. Het gevoel wat zij had bij het maken van de foto , heb ik niet ervaren. Er was geen klik. Ik vind dat het beste is om zelf foto’s te maken. Je bent op de plek wat je wilt maken, je kijkt en bestudeert al voordat je begonnen bent met schilderen. En jij weet alleen hoe je dan voelde, blij, enthousiast…….

Weet wat ik heb gedaan?

Weet wat ik heb gedaan?
Ik ben op nieuw begonnen. Ik heb me een leuk plekje in onze tuin gezocht. Een paar leuke potten met bloemen erin hebben dienst gedaan voor mijn pastel tekening. Ik heb vooral gewerkt met zachte pastels van het merk Sennelier. Ik heb zelf nog een foto gemaakt om deze te gebruiken om deze tekening verder uit te werken.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws, wat er zoal op de ezel staat, over het atelier meld je dan hier aan


zelf een foto maken
tekenen in de tuin met pastel, leuke potten met bloemen
zelf een foto maken, tekenen met pastel in de tuin
pastel tekening in detail

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven