Home » Workshop tekenen en schilderen

Workshop tekenen en schilderen

Workshop tekenen en schilderen bij Nicole Henderiks in het atelier van Atelier NIMArt. De workshop is in het voorjaar en najaar.
In het atelier geef ik tekenen en schilderlessen in verschillende technieken. En dat zijn pastel, potlood, inkt, kleurpotloden en acryl.
Een workshop waarin je alle aandacht krijgt en alles kunt vragen of reserveer meer lessen om te leren tekenen met pastelkrijt of schilderen met acrylverf.
Tekenvaardigheden zijn onmisbaar ook als basis voor het schilderen.

Weet je niet zeker of tekenen iets voor je is?
Wil je eerst eens proberen?
Bij de workshop basis techniek met potlood leer je tekenen naar waarneming. Er staat dus een stilleven klaar in het atelier. Of je leert tekenen naar thema’s of buiten op locatie.

Er zijn geen workshops gepland

Workshop 3 middagen basis, stilleven tekenen

de workshop in het kort

workshop basis techniek met potlood

Wat leer je?

  • Tijdens de workshop word er veel aandacht besteed aan de basistechnieken zoals lijnvoering, tonen, contrasten, compositie en lichtval aan bod.
  • In het atelier staan stillevens klaar om te kunnen tekenen naar waarneming.
  • Je leert hoe je een tekening goed opzet.
  • En door goed te leren kijken vorm te krijgen in het stilleven.
  • Je krijgt allerlei tips om deze zelf toe te passen.
  • Bij deze workshop gaat het vooral om het leren tekenen.

Tekenles of schilderles of werkbespreking? Voor 1-2 personen

workshops tekenen en schilderen

Privéles of privé korte cursus? Wil je alles weten over het leren tekenen in inkt, pastel of schilderen in acryl of meer kennis opdoen volg dan privéles voor 2 personen

Werk bespreken? Heb je al meer ervaring, of zit je “vast” of geen inspiratie en wil je een tekening of schilderij privé bespreken dan kunnen we een afspraak maken.

heb je interesse? lees hier meer


Een leuke reactie van een cursist

Al schilderend blijf je steeds zoeken naar het ‘waarom’ als je werk anders uitpakt dan je zou willen. In de tips en tricks van Nicole word je aan ‘t denken gezet – het wat en hoe en waarom gaat in je hoofd een eigen leven leiden. Dat is nu juist de kunst van een goede docente, ze zet je aan tot denken en tot kijken, ze laat je die automatische piloot uitzetten.
E. RK
error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt