Home » Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Waar haal jij je inspiratie vandaan

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie waar haal je die vandaan? ik vind het in de natuur en de tuin! Maar ook in de keuken of woonkamer waar vintage spullen staan. En wat neem je mee?

Ik hoor regelmatig “ik heb geen inspiratie”. Daar moet je toch niet ver voor gaan. Als je van de natuur houd en graag wandel, neem dan je fototoestel mee. Op de fiets kan natuurlijk ook. Iedereen heeft tegenwoordig ook een gsm waar je mooie foto’s mee kan maken. Voor een stilleven moet je ook niet ver gaan. Kijk eens in de keuken, in de woonkamer en wat denk je als je thee of koffie zit te drinken. Daar staat zo maar een glas of een kop wat je kan tekenen.
Wees origineel maak eigen foto’s en gebruik deze ter referentie.

Waar haal jij je inspiratie vandaan
Tekenen en schilderen op locatie


Regelmatig kom ik in de bossen of aan de zee of de Schelde bij ons in de buurt om te wandelen met de hond. Lekker uitwaaien en genieten. Maar ook om ideeën op te doen. Deze keer zit ik dus in de bossen te midden van het riet. Een mooi detail van riet, hoe ziet het eruit, hoe groeit het en welke kleuren. Aangezien ik nu geen papier of schetsboekje bij heb, maak ik een foto ter referentie voor een mogelijk nieuw werk.

waar haal jij je inspiratie vandaan

In mijn tuin heb ik leuke hoekjes en leuke planten. Daar haal ik ook veel inspiratie uit die je kan tekenen en schilderen zoals de blauwe regen die in de zomer bloeit

De oogst aardbeien, wat zijn het er veel. Het bracht mij op een idee
lees hier over op mijn ander blog

Je ziet het dagelijks maar je loopt er zo aan voorbij. En dat is wel jammer, geniet van de kleine dingen. Tekenen en schilderen in de tuin, ook dat is leuk. Als het weer meezit tekenen we tijdens de cursus ook buiten. De afgelopen periode was het zo mooi weer dan is het aangenaam in de tuin. Je kan werken met verschillende materialen zoals pastel en pastelpotloden, fineliner, bister inkt. Zoek een techniek die bij je past en waarmee je vlug mee aan de slag kan. Het moeten nog geen hele kunstwerken worden, maak schetsen en maak foto’s zodat je het ook thuis kan uitwerken. Alhoewel er door snel te werken er ook zeer mooie werken kunnen ontstaan!

En hoe je dit allemaal aanpakt, het buiten tekenen en schilderen, dat is weer een ander verhaal . Dat leer je ook tijdens de cursus tekenen en schilderen. Wil je meer weten over tekenen en schilderen, doe mee met de cursus klik hier voor meer

Wil je al het nieuws over het atelier blijven volgen meld je dan voor de nieuwsbrief, die je zo in je mailbox ontvangt

Waar haal jij je inspiratie vandaan
buiten tekenen
Waar haal je inspiratie vandaan
kleine schetsen maken in mijn dummy
ook een studie naar onze valkparkieten in de voliere
of maak aquarel schetsen van bijvoorbeeld de blauwe regen

Volg ook mee! en blijf op de hoogte meld je dan hier aan

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven