Home » Tekenen met pastelkrijt

Tekenen met pastelkrijt

Tekenen met soft pastel

tekenen met pastelkrijt
pastelkrijt

Wat is pastelkrijt? Tekenen met pastelkrijt.
Het is een zacht soort krijtstift waarmee op een zeer schilderachtige wijze getekend kan worden. Kunstenaars die met pastelkrijt werken zien hun werk dan ook vaak eerder als een schilderij dan als een tekening.

Pastelkrijt is dekkend. Dit heeft als voordeel dat het gebruikt kan worden op gekleurd of zelfs zwart papier. Hiermee kan je een bijzonder resultaat bereiken. Landschap, stilleven of portret. Ook het materiaal waarop gewerkt word speelt hierbij een rol. Je hebt verschillende soorten papier, glad en ruw papier. Daarnaast heeft ieder papier zijn eigen uitstraling. Er zit onderling van merk veel verschil in. Ook in prijsklasse verschillen ze onderling maar koop je goede kwaliteit materiaal, dan heb je ook een goed resultaat. Goedkope krijt soorten zijn meestal mat van kleur (weinig pigment) terwijl de goede kwaliteit veel pigment bevat. Zo zijn er verschillende merken aan pastelkrijt zoals Rembrandt, Schmincke en Sennelier die ik zelf gebruik en andere merken. De panpastel is nu ook te verkrijgen.
Het werken met pastel zit tussen het tekenen en schilderen in.

naast de teken -en schilderlessen in het atelier geef ik nu ook een online cursus landschap tekenen met pastel . Heb je interesse om de cursus te volgen >> bekijk hier meer

Mijn werk met pastel

Ik teken met verschillende pastels van het merk Rembrandt, Schmincke en Sennelier. Daarnaast gebruik ik pastelpotloden van onder andere Conté. Het papier waarop ik werk is onder andere van Canson Mi Teintes en board. Mijn vingers en handen zijn mijn penselen. Het papier is te verkrijgen in verschillende diktes en verschillende kleuren. Ik werk altijd op gekleurd papier. Ik ga aan de slag naar waarneming en foto’s. In mijn werk komt het landschap, stilleven en natuur veel aan bod.

Het tekenen of het schilderen met pastel is één van mijn favoriete technieken. Ik maak stillevens maar ook landschappen met pastelkrijt.

Wil je ook leren tekenen met pastel? Of zou je meer willen weten hierover. Doe dan mee met één van mijn online cursus tekenen met pastel .
Benieuwd? Kijk dan op de pagina online tekenles

Lees en bekijk andere blogs over het tekenen met pastel

nieuwe tekeningen en schilderijen maken met pastelkrijt

Aan het werk naar landschap bekijk meer

tekenen met pastelkrijt

Een landschap in pastel. Volg mee en bekijk een filmpje

Daarnaast geef ik ook tekenlessen in dit medium of volg een online les

Blog over de veldbloemen

Een landschap in pastel. Volg mee en bekijk een filmpje

nieuwe pastel tekening

Blog pastel tekening in de polder lees meer

Blog pastel tekening in de polder

Veldbloemen pastel schilderijen

Veldbloemen in pastel

Bekijk alle filmpjes ter inspiratie hier Video’s

Blog over de klaprozen

Wil je meer weten hoe ik deze tekening gemaakt heb lees hier meer

pastel tekening van de klaprozen

ik heb een kunstkanaal you tube waar je verschillende filmpjes kan bekijken, ook kan je ze bekijken op mijn video pagina

Bekijk hier filmpjes, hoe maak ik een pasteltekening en tekenen met pastelkrijt.

Ik geef een cursus tekenen en schilderen in mijn atelier. Ik ben bezig een online cursus te maken landschap tekenen met pastel.

Wil je nieuws ontvangen over mijn werk, atelier, tips en cursus? en meer Abonneer je dan hier en je ontvangt om de 1 a 2 maanden leuk nieuws.

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven