Tekenen met pastelkrijt

tekenen met pastelkrijt

Tekenen met pastelkrijt

tekenen met pastelkrijt
pastelkrijt

Wat is pastelkrijt? Tekenen met pastelkrijt.
Pastel is krijt. Het is een zacht soort krijtstift waarmee op een zeer schilderachtige wijze getekend kan worden. Kunstenaars die met pastelkrijt werken zien hun werk dan ook vaak eerder als een schilderij dan als een tekening.

Pastelkrijt is dekkend. Dit heeft als voordeel dat het gebruikt kan worden op gekleurd of zelfs zwart papier. Hiermee kan je een bijzonder resultaat bereiken. Landschap, stilleven of portret. Ook het materiaal waarop gewerkt word speelt hierbij een rol. Je hebt verschillende soorten papier, glad en ruw papier. Daarnaast heeft ieder papier zijn eigen uitstraling. Er zit onderling van merk veel verschil in. Ook in prijsklasse verschillen ze onderling maar koop je goede kwaliteit materiaal, dan heb je ook een goed resultaat. Goedkope krijt soorten zijn meestal mat van kleur (weinig pigment) terwijl de goede kwaliteit veel pigment bevat. Zo zijn er verschillende merken aan pastelkrijt zoals Rembrandt, Schmincke en Sennelier die ik zelf gebruik. en andere merken. De panpastel is nu ook te verkrijgen.
Het werken met pastel zit tussen het tekenen en schilderen in.


Mijn werk

Ik teken met verschillende pastelkrijt van het merk Rembrandt, Schmincke en Sennelier. Daarnaast gebruik ik pastelpotloden van onder andere Conté. Het papier waarop ik werk is onder andere van Canson Mi Teintes en board. Mijn vingers en handen zijn mijn penselen. Het papier is te verkrijgen in verschillende diktes en verschillende kleuren. Ik werk altijd op gekleurd papier. Ik ga aan de slag naar waarneming en foto’s. In mijn werk komt het landschap,stilleven en natuur veel aan bod.

Het tekenen of het schilderen met pastel is één van mijn favoriete technieken. Ik maak stillevens maar ook landschappen met pastelkrijt.

Daarnaast geef ik ook tekenlessen in verschillende technieken met onder andere in pastel. In deze lessen geef ik alle informatie over het werken met pastelkrijt, pastelpotloden en materialen waarop gewerkt kan worden. Ik geef les in deze techniek lees meer.

Lees en bekijk andere blogs over het werken met pastelkrijt

Aan het werk naar landschap bekijk meer

nieuwe pastel tekeningen en schilderijen maken

Blog pastel tekening in de polder lees meer

nieuwe pastel tekening

klaprozen bekijk meer

Een landschap in pastel. Volg mee en bekijk een filmpje

tekenen met pastel naar landschap

Veldbloemen in pastel kijk je mee

Veldbloemen pastel schilderijen

Ontvang een mails

Abonneer je op mijn mails over mijn werk en atelier, soms ook een tip erbij
Je komt dan op mijn emaillijst en ontvangt dan deze mails. Als je het allemaal te veel vind kan je je ook weer zo uitschrijven.

Bekijk hier filmpjes, hoe maak ik een pasteltekening en tekenen met pastelkrijt.

Wil je nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven meld je dan hier aan

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt