tekenen met pastelkrijt

Tekenen met pastelkrijt

Tekenen met pastelkrijt

Wat is pastelkrijt? Tekenen met pastelkrijt.
Pastel is krijt. Het is een zacht soort krijtstift waarmee op een zeer schilderachtige wijze getekend kan worden. Kunstenaars die met pastelkrijt werken zien hun werk dan ook vaak eerder als een schilderij dan als een tekening. In tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, kunnen met pastel ook zeer felle kleuren verkregen worden.

tekenen met pastelkrijt
pastelkrijt

Pastelkrijt is dekkend. Dit heeft als voordeel dat het gebruikt kan worden op gekleurd of zelfs zwart papier. Daarmee kan met weinig middelen een bijzonder resultaat bereikt worden. Ook het materiaal waarop gewerkt word speelt hierbij een rol.
Het werken met pastel zit tussen het tekenen en schilderen in.

Bekijk hier filmpjes en lees alle informatie, hoe maak ik een pasteltekening en tekenen met pastelkrijt

Mijn werk

Ik teken met verschillende pastelkrijt van het merk Rembrandt, Schmincke en Sennelier. Daarnaast gebruik ik pastelpotloden van onder andere Conté. Het papier waarop ik werk is onder andere van Canson Mi Teintes en board. Het papier is te verkrijgen in verschillende diktes en verschillende kleuren. Ik werk altijd op gekleurd papier. Ik ga aan de slag naar waarneming en foto’s. In mijn werk komt het landschap,stilleven en natuur veel aan bod.

Het tekenen of het schilderen met pastel is één van mijn favoriete technieken. Ik maak stillevens maar ook landschappen met pastelkrijt.

Daarnaast geef ik ook tekenlessen in verschillende technieken met onder andere in pastel.

Kijk en lees meer over ander onderwerpen met pastelkrijt veldbloemen

Wil je op de hoogte blijven van komende open dagen, nieuwe tekeningen en schilderijen, atelier en ander leuks. Meld je dan hier aan.


Wil je op de hoogte blijven , meld je dan hier aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *