Tekenen met pastelkrijt

tekenen met pastelkrijt

Tekenen met pastelkrijt

tekenen met pastelkrijt
pastelkrijt

Wat is pastelkrijt? Tekenen met pastelkrijt.
Pastel is krijt. Het is een zacht soort krijtstift waarmee op een zeer schilderachtige wijze getekend kan worden. Kunstenaars die met pastelkrijt werken zien hun werk dan ook vaak eerder als een schilderij dan als een tekening.

Pastelkrijt is dekkend. Dit heeft als voordeel dat het gebruikt kan worden op gekleurd of zelfs zwart papier. Hiermee kan je een bijzonder resultaat bereiken. Landschap, stilleven of portret. Ook het materiaal waarop gewerkt word speelt hierbij een rol. Je hebt verschillende soorten papier, glad en ruw papier. Daarnaast heeft ieder papier zijn eigen uitstraling. Er zit onderling van merk veel verschil in. Ook in prijsklasse verschillen ze onderling maar koop je goede kwaliteit materiaal, dan heb je ook een goed resultaat. Goedkope krijt soorten zijn meestal mat van kleur (weinig pigment) terwijl de goede kwaliteit veel pigment bevat. Zo zijn er verschillende merken aan pastelkrijt zoals Rembrandt, Schmincke en Sennelier die ik zelf gebruik. en andere merken. De panpastel is nu ook te verkrijgen.
Het werken met pastel zit tussen het tekenen en schilderen in.

Mijn werk met pastelkrijt

Ik teken met verschillende pastelkrijt van het merk Rembrandt, Schmincke en Sennelier. Daarnaast gebruik ik pastelpotloden van onder andere Conté. Het papier waarop ik werk is onder andere van Canson Mi Teintes en board. Mijn vingers en handen zijn mijn penselen. Het papier is te verkrijgen in verschillende diktes en verschillende kleuren. Ik werk altijd op gekleurd papier. Ik ga aan de slag naar waarneming en foto’s. In mijn werk komt het landschap,stilleven en natuur veel aan bod.

Het tekenen of het schilderen met pastel is één van mijn favoriete technieken. Ik maak stillevens maar ook landschappen met pastelkrijt.

Daarnaast geef ik ook tekenlessen in dit medium.

Lees en bekijk andere blogs over het tekenen met pastelkrijt

nieuwe tekeningen en schilderijen maken met pastelkrijt

Aan het werk naar landschap bekijk meer

tekenen met pastelkrijt

Een landschap in pastel. Volg mee en bekijk een filmpje

Blog over de veldbloemen

nieuwe pastel tekening

Blog pastel tekening in de polder lees meer

Veldbloemen pastel schilderijen

Veldbloemen in pastel kijk je mee

Blog over de klaprozen

Wil je meer weten hoe ik deze tekening gemaakt heb lees hier meer

ik heb een kunstkanaal waar je verschillende filmpjes kan bekijken, ook kan je ze bekijken op mijn video pagina

pastel tekening van de klaprozen

Bekijk filmpjes ter inspiratie hier Video’s

Bekijk hier filmpjes, hoe maak ik een pasteltekening en tekenen met pastelkrijt.

Wil je nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven meld je dan hier aan

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt