Home » Tekenen met pastel inkt en potloden

Tekenen met pastel inkt en potloden

en schilderen met acryl

Ik wil hier meer vertellen over tekenen met pastel inkt en potloden. Het materiaal wat ik gebruik. Ik werk met verschillende technieken pastel, inkt kleurpotlood en acryl. Wat kan je er mee doen?

En schilderen met acryl? Ets maken? Lees alles op deze pagina

tips over inkt, pastel, kleurpotloden en schilderen met acrylDe technieken tekenen met pastel inkt en potloden en materialen worden ook gebruikt bij de tekenen en schilder cursus.
Naast dat ik etsen en houtsnede maak, teken ik met bister inkt, pastel, potloden zoals sanguine potloden en kleurpotloden.
Hieronder kan je zien aan de hand van foto’s wat er allemaal kan met deze technieken.
Ik geef gedurende de maanden september tot en met juni wekelijks tekenlessen in het atelier.
Daarbij komen de technieken tekenen met pastel inkt en potloden ruim aan bod.

Soft Pastel techniek

Tekenen met pastel

Softpastel
Ik werk met de pastels en pastelpotloden van het merk Rembrandt, Schmincke, Sennelier, Conté en Faber castell naar stilleven, landschap en dier.
Ik maak gebruik van verschillende dragers waaronder het pastelpapier van Canson mi teintes en pastelkarton.

Bekijk ook eens filmpjes over het tekenen met pastel en inkt of bekijk en lees het blog, tekenen met pastel

Tekenen met pastel inkt en potloden
Tekenen met pastel inkt en potloden
pastel krijt en potloden

Pen inkt techniek

Voor de pentekeningen gebruik ik meestal bister inkt, een bamboe pen en een kroontjes pen. En een penseel voor het wassen van de tekening. Daarnaast gebruik ik ook de fijne pennen en fineliners als Micron en Faber Castell.
lees meer

tekenen met pastel inkt en potloden

materialen voor een pentekening met inkt

bekijk een filmpje hoe een landschap word gemaakt
kijk hier

Schilderen met acryl

Schilderen met acryl

Acrylverf is een verf op waterbasis die gemaakt is van verschillende pigmenten die met een bindmiddel gemengd worden.
Deze verf heeft de eigenschap dat ze met verschillende soorten materialen zijn te mengen. Dus acrylverf is wel universeel. Wanneer je acrylverf wilt kopen heb je ontzettend veel keuze. De verf is namelijk in verschillende kleuren en kwaliteiten verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om de verf te kopen in een pot, tube, spuitbus of stift. Je hebt bv Winsor and Newton professional (zelf gebruik ik dit merk) en Amsterdam en andere merken

lees meer over het werken met acrylverf en bekijk eens een filmpje

Tekenen met pastel inkt en potloden

Potloden en kleurpotloden

Tijdens de tekenlessen kan er gewerkt worden met kleurpotloden en grafiet. Merken van kleurpotloden zijn Caran d’ache luminance, Bruijnzeel design full color, Derwent en Faber Castell lees meer
Ik werk met potloden van Conté en Faber Castell, oa sanguinepotloden, ook tijdens de tekenlessen kan er gewerkt worden met deze techniek.

tekenen met kleurpotlood

Ik hoor je denken, tekenen met kleurpotlood, dit is toch iets voor kinderen? Zet die gedachte maar vlug opzij. Met de betere kleurpotloden kan je hele mooie tekeningen maken. Het kleurpotlood heeft zich ontwikkeld tot een volwassen medium dat gebruikt word door beroepskunstenaars en amateurs. In het atelier zijn er stillevens opgesteld die getekend kunnen worden. lees meer

tekenen met pastel inkt en potloden

Etsen en houtsnede, grafiek

Grafiek is een benaming, een kunstvorm waarbij gebruikt word gemaakt van verschillende grafische druktechnieken. Er behoren verschillende druktechnieken zoals etsen, houtsnede en mezzotint.  Er is een verschil tussen hoogdruk en diepdruk. Met de genoemde technieken werk ik zelf maar er zijn nog vele andere druktechnieken. Hoe ik een ets maak of een houtsnede tot stand komt kan je lezen of bekijk mijn werk hier etsen.

hoe maak ik een ets?

etsen, mezzotint en houtsnede
hoe maak ik ets lees en bekijk hier

of bekijk op de pagina grafiek lees meer


Bekijk video’s

video tekenen met pastelkrijt

Er zijn video’s en filmpjes te bekijken in de techniek pastel, inkt, acryl en etsen. Hoe doe ik dat?

bekijk ze op mijn video pagina

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuws over de het atelier, mijn werk en cursus? Ontvang dan mijn nieuwsbrief , abonneer je dan hier

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven