Tekenen met kleurpotlood

nicole henderiks atelier nimart

Tekenen met kleurpotlood

Kleurpotloden, wat kan je ermee?

tekenen met kleurpotlood
stilleven met kleurpotlood gemaakt

Tekenen met kleurpotlood, Wat kan je tekenen met kleurpotlood? en wat je zoal met kleurpotloden kan bereiken.

Tijdens de tekenles wordt er gewerkt naar waarneming en foto. Dit kan een landschap zijn of een stilleven.

In het atelier zijn er stillevens opgesteld die getekend kunnen worden.
De lampionnetjes zijn altijd een mooi onderwerp. Op de foto is een tekening schetsmatig opgezet met kleurpotlood wat verder uitgewerkt kan worden. (zie foto onder) Er is gebruik gemaakt van diverse kleurpotloden, een mooie techniek en materiaal wat diverse mogelijkheden bied.

Maar wat kan je er nu mee

Ik hoor je denken, tekenen met kleurpotlood, dit is toch iets voor kinderen? Zet die gedachte maar vlug opzij. Met de betere kleurpotloden kan je hele mooie tekeningen maken. Om enkele merken te noemen Caran d’Ache en Faber Castell. Vroeger had je ook het merk van Karisma, jammer dat die van de markt verdwenen is. Onderling verschillen ze wel wat, de een is iets zachter als de andere. En ja de prijs, die verschilt ook. Welke voorkeur heb je dan? Eén ding is zeker, de duurdere zijn beter van kwaliteit en het resultaat is er dus naar. Het kleurpotlood heeft zich ontwikkeld tot een volwassen medium dat gebruikt word door beroepskunstenaars en amateurs.

Het tekenen met kleurpotlood.

aan het werk met aquarel potlood

Er is gebruik gemaakt van diverse kleurpotloden, een mooie techniek en materiaal wat diverse mogelijkheden bied tot het tekenen met kleurpotlood. Je kunt met lijnen aan de slag maar ook prachtige kleur vlakken maken met structuren en te combineren met andere teken en schilder technieken. Met daarnaast het blenden van de kleuren. Tijdens de tekenles word er stap voor stap uitleg gegeven, hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Het voordeel van de potloden zijn dat ze makkelijk mee te nemen zijn, schoon en handzaam. Ze zijn te koop in sets maar ook los te verkrijgen in vele kleuren.

Daarnaast heb je ook aquarelpotloden van verschillende merken. Met deze potloden heb je meer controle als je werkt met water. Je hebt dan weer wel penselen nodig. Met aquarel uit tubes of napjes werkt dat toch wel iets anders. Het werken met aquarelpotloden is een leuke techniek waarbij je ook vele kanten mee op kan.

Wil je ook deze techniek tekenen met kleurpotlood of een ander techniek eigen maken en meedoen met de teken-en schilderlessen, meld je aan of vraag informatie lees meer bij teken en schildercursus of volg een workshop

tekenen met kleurpotlood
cursus tekenen

Ook op de hoogte blijven? meld je dan hier aan
of laat wat van je horen hieronder door je reactie achter te laten

2 reacties op “Tekenen met kleurpotlood”

 1. Marianne Harten

  Hallo Nicole,
  Ik zou graag een korte cursus tekenen met kleurpotlood
  volgen, is hiervoor een mogelijkheid.
  vriendelijke groeten,
  Marianne Harten
  ‘s-Heer Arendskerke

 2. Hoi Marianne
  Leuk dat je interesse hebt in een workshop, ik ga je een berichtje sturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt