Home » Tekenen met kleurpotlood

Tekenen met kleurpotlood

Tekenen met kleurpotlood

Kleurpotloden, wat kan je ermee?

Tekenen met kleurpotlood, Wat kan je tekenen met kleurpotlood? en wat je zoal met kleurpotloden kan bereiken.

Tijdens de tekenles wordt er gewerkt naar waarneming en foto. Dit kan een landschap zijn of een stilleven.

In het atelier zijn er stillevens opgesteld die getekend kunnen worden.
De lampionnetjes zijn altijd een mooi onderwerp. Op de foto is een tekening schetsmatig opgezet met kleurpotlood wat verder uitgewerkt kan worden. (zie foto onder) Er is gebruik gemaakt van diverse kleurpotloden, een mooie techniek en materiaal wat diverse mogelijkheden bied.

Maar wat kan je er nu mee

Ik hoor je denken, tekenen met kleurpotlood, dit is toch iets voor kinderen? Zet die gedachte maar vlug opzij. Met de betere kleurpotloden kan je hele mooie tekeningen maken. Om enkele merken te noemen Caran d’Ache en Faber Castell. Vroeger had je ook het merk van Karisma, jammer dat die van de markt verdwenen is. Onderling verschillen ze wel wat, de een is iets zachter als de andere. En ja de prijs, die verschilt ook. Welke voorkeur heb je dan? Eén ding is zeker, de duurdere zijn beter van kwaliteit en het resultaat is er dus naar. Het kleurpotlood heeft zich ontwikkeld tot een volwassen medium dat gebruikt word door beroepskunstenaars en amateurs.

Ik teken graag met o.a. Faber Castell polychromos en Faber Castell Durer . Een fijn kleurrijk potlood waarmee je mooi kan mengen en kleurnuances mee kan maken.
bekijk potlood tekeningen

bekijk meer potlood tekeningen hier

Het tekenen met kleurpotlood.

Er is gebruik gemaakt van diverse kleurpotloden, een mooie techniek en materiaal wat diverse mogelijkheden bied tot het tekenen met kleurpotlood. Je kunt met lijnen aan de slag maar ook prachtige kleur vlakken maken met structuren en te combineren met andere teken en schilder technieken. Met daarnaast het blenden van de kleuren. Tijdens de tekenles word er stap voor stap uitleg gegeven, hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Het voordeel van de potloden zijn dat ze makkelijk mee te nemen zijn, schoon en handzaam. Ze zijn te koop in sets maar ook los te verkrijgen in vele kleuren.

aan het werk met aquarel potlood

Daarnaast heb je ook aquarelpotloden van verschillende merken. Met deze potloden heb je meer controle als je werkt met water. Je hebt dan weer wel penselen nodig. Met aquarel uit tubes of napjes werkt dat toch wel iets anders. Het werken met aquarelpotloden is een leuke techniek waarbij je ook vele kanten mee op kan.

Volg je al deze online tekenles met kleurpotlood? Leer thuis op het gemak en op het tijdstip dat het jouw uitkomt.

Een tomaat tekenen met potlood en kleurpotlood. Heb je al eens goed gekeken naar een tomaat? Ze zijn er ook in verschillende kleuren en smaken.
Een smaakje kan ik je niet leren tekenen, maar wel de vorm en de kleur……..

Doe mee met de online cursus! Ook geschikt voor jou als je nog helemaal geen ervaring hebt met tekenen!
ja ik wil over de tekenles meer weten

tekenen met kleurpotlood
cursus tekenen

Wil je ook deze techniek tekenen met kleurpotlood of een ander techniek eigen maken en meedoen met de teken- en schilderlessen, meld je aan of vraag informatie lees meer bij teken en schildercursus in het atelier

2 gedachten over “Tekenen met kleurpotlood”

 1. Marianne Harten

  Hallo Nicole,
  Ik zou graag een korte cursus tekenen met kleurpotlood
  volgen, is hiervoor een mogelijkheid.
  vriendelijke groeten,
  Marianne Harten
  ‘s-Heer Arendskerke

 2. Hoi Marianne
  Leuk dat je interesse hebt in een workshop, ik ga je een berichtje sturen.

Reacties zijn gesloten.

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven