Home » Projecten

Projecten

Projecten

Kunstproject
Alles over de projecten is hier te lezen. Wat vooraf ging.
In Heikant is volop begonnen aan het werken aan de straat en allerlei werkzaamheden. Daarnaast komt er ook een nieuw plein en nieuwe bestrating en nog veel meer.

Het dorpscentrum het Heike krijgt ook een opknapbeurt…..het kunstproject. Verschillende kunstenaars van Kunstkring Heikant zullen hieraan gaan werken. Er zijn al enkele kunstenaars die een grote plaat ongeveer 140×140 hebben gekregen waarop zij zelf kunnen schilderen enz…en wat te maken heeft met Heikant. Hoe en wat zullen jullie later horen.

Ik heb dus ook zo’n plaat gekregen. Ik moest toch wel wennen aan deze grootte. Deze grootte ben ik helemaal niet gewend, wat was dat wennen. Ik ben een kleiner formaat gewend. Ik ga dus uit mijn comfortzone.

Ja en dus nu aan de slag…… ik ga proberen om foto’s te maken van het verloop en is hier te volgen.

het eindresultaat

Maar de vraag wat voor onderwerp of thema ga ik toepassen? Een landschap? groot of klein? Welk materiaal? Ik ga dit nu allemaal bekijken en schetsen maken. Ik ben eerst begonnen met een gesso laag er op te zetten, drie lagen moet wel genoeg zijn.

Ja het is nu mei en dan leggen alle vogels een ei……..In het atelier en binnenshuis is er ook gebroed op het grote kunstproject. En ja ik ben er uit wat ik ga doen.​ Een uitdaging dat is het nog steeds.

Ik heb eerst schetsen gemaakt in potlood en kleurpotlood, nagedacht over de indeling van het grote vlak en welk materiaal. . Had eerst in gedachte drie in één, diverse opties geschetst met potlood.
En met welke techniek? Ik werk meestal met pastel maar dat zou wel gaan maar niet voor deze situatie. Ja ik had wel al met acryl gewerkt maar nog niet in die zin zo groot. zie foto 6. Later heb ik de schetsen met acryl opgezet.
Maar ik ben eruit… Het word dus één geheel, dus ik bedoel 1 schilderij. Ik ga schilderen met acryl. En het word een landschap. Het uitgangspunt was het Kapersgat. Dat is het nu wel niet precies geworden. Maar je ziet hier in de omgeving van Heikant meer van zulke kreken.

Ik heb het schilderij tenslotte gemaakt in de huiskamer. Lekker veel plaats en licht maar dan komen er ook wel eens de huisdieren kijken zoals onze poes. Staand schilderen ging het makkelijkst, heb dus ook op mijn knieen gezeten om het onderste deel te kunnen schilderen. Ook heb ik wel af en toe eens op een krukje gezeten om te schilderen.

Het aantal uren dat ik eraan geschilderd heb weet ik niet, wat ik wel weet dat het naar meer smaakt. Het schilderij is ook te koop. De kunstwerken zijn te zien aan de buitenkant van het Heike aan de zijde Stuikersplein.

Het schilderij hangt nu binnen in het Heike


bekijk ook eens het filmpje
https://youtu.be/VI8SDhMii60

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven