Pentekening met fineliner

Tekenen met fineliner

Ik wil eens aandacht aanbesteden aan een pentekening met een fineliner.

Ik heb het al vele keren gehad over een pentekening maken met bister inkt maar nu eens over werken met een fineliner. Een watervaste pen of stift in verschillende diktes. Ze zijn er in verschillende kleuren en merken. Ten noemen Micron en Fabel Castell. Er zijn nog meer merken op de markt zoals als Staedtler.

De eerstgenoemde merken gebruik ik het meest en dan wel de fijnste die er is.  Ik bouw de pentekening op met een zeer fijne fineliner in verschillende lijnen van licht naar donker. Er zijn verschillende diktes. Ik gebruik meestal een zwarte kleur maar er zijn er ook in de aardkleuren. Het is een watervaste stift die niet uit wasbaar is. En ook niet uit te gummen. Dus direct werken en goed kijken.
Een mooi medium om te schetsen en tekeningen te maken! Je kan tekenen naar waarneming of van foto. En is ook makkelijk om mee te nemen naar buiten om schetsen te maken.

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur, mijn omgeving en maak dan ook gebruik van schetsen maar ook foto’s die ik ter plekke heb gemaakt ter referentie voor mijn tekening. In het atelier kan ik dan verder aan de slag, daar werk ik toch het liefst.
Er zijn tekeningen te bekijken die ik naar waarneming en foto gemaakt bekijk meer 

Wil je deze techniek onder de knie krijgen, schrijf je dan in voor de cursus tekenen lees meer

pentekening met fineliner

Kijk mee buiten tekenen met fineliner

Het is leuk om buiten te tekenen, kijk je mee. Tekenen en filmen tegelijk, valt niet mee. Ik heb tijdens het tekenen, ook gelijk gefilmd met mijn gsm, eigenlijk gaat dat niet zo gemakkelijk maar toch een leuke impressie met het gekwetter van de vogels op de achtergrond

https://youtu.be/2QS2HcDOCT4

bekijk het filmpje op you tube klik hier of alle andere filmpjes die ik heb gemaakt klik hier

Op onze nieuwsbrief abonneren

Wilt u op de hoogte blijven van mijn open atelier dagen, andere activiteiten en uitnodigingen ontvangen? Meldt u hier dan aan voor onze nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: