Pastel

Pastel

Pastel is krijt. Pastelkrijt of pastel is een zacht soort krijtstift waarmee op een zeer schilderachtige wijze getekend kan worden. Kunstenaars die met pastelkrijt werken zien hun werk dan ook vaak eerder als een schilderij dan als een tekening. In tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, kunnen met pastel ook zeer felle kleuren verkregen worden. ( bron https://nl.wikipedia.org/wiki/Pastelkrijt )

Ik maak tekeningen en schilderijen naar landschappen, stillevens, dier en andere composities

De tekeningen en schilderijen zijn gemaakt met pastelkrijt en pastelpotloden op verschillende dragers zoals het papier van Canson mi teintes .Er word gewerkt met krijt en potloden van het merk Rembrandt, Schmincke, Conté en Faber Castell. Er zijn harde krijtjes maar ook hele zachte krijtjes. Vooral de krijtjes van Schmincke zijn zeer zacht. Er zijn goedkope krijtjes en je hebt de duurdere zoals bovengenoemde merken. Het werken met kwaliteitsmaterialen is misschien wel duurder maar het resultaat is dus veel beter. Het geeft betere en mooiere resultaten en heeft een lange gebruiksduur.
In de tekeningen die gemaakt zijn komen stilleven met bloemen, fruit, potten en kannen en diverse andere onderwerp aan bod en waarbij ook het landschap centraal staat, uit de omgeving, polder, bos en zee.
Hieronder zijn landschappen, stilleven en andere tekeningen te bezichtigen klik voor meer informatie op de afbeelding. Het werk is te koop.Voor inlichtingen neem vrijblijvend contact op

KLIK OP pastellandschappen en pastelstillevens hieronder voor meer werk te bekijken

pastel stillevens

Deel het met