pastel landschap en stilleven

Pastel is krijt. Het is een zacht soort krijtstift waarmee op een zeer schilderachtige wijze getekend kan worden. Kunstenaars die met pastelkrijt werken zien hun werk dan ook vaak eerder als een schilderij dan als een tekening. In tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, kunnen met pastel ook zeer felle kleuren verkregen worden.

Pastelkrijt is dekkend. Dit heeft als voordeel dat het gebruikt kan worden op gekleurd papier. Er kan met weinig middelen een bijzonder resultaat bereiken. Ook het materiaal waarop je werkt speelt hierbij een rol.
Het werken met pastel zit tussen het tekenen en schilderen in.

landschappen

bekijk meer landschappen

pastel landschappen

bekijk meer landschappen in pastel

Kunst

Hier zijn landschappen, stilleven en andere tekeningen te bezichtigen klik voor meer informatie op de afbeelding. Het werk is te koop.Voor inlichtingen neem vrijblijvend contact op

kunst in opdracht

Wil je liever een tekening of schilderij in opdracht laten maken? bezoek dan kunst in opdracht

Stilleven

bekijk meer stillevens

pastel

bekijk meer stillevens in pastel

Atelier bezoek

Tekeningen, schilderijen en etsen zijn ook te bezichtigen in haar Atelier NIMArt en is vrijdagmiddag open van 13.00-16.00 uur, ook op afspraak en open dagen. U kunt dan gerust eens komen kijken neem dan contact op.

Kado shop

Zoek je een kunstkado? bezoek dan eens de online shop klik hier

De tekeningen en schilderijen zijn gemaakt met pastelkrijt en pastelpotloden op verschillende dragers . Onder andere het papier van Canson mi teintes. Ik maak ook gebruik van board. Meestal gebruik ik krijt en potloden van het merk Rembrandt, Schmincke, Sennelier, Conté en Faber Castell. Er zijn harde krijtjes maar ook hele zachte krijtjes. Vooral de krijtjes van Schmincke zijn zeer zacht.
Er zijn goedkope krijtjes en je hebt de duurdere zoals bovengenoemde merken.
Het werken met kwaliteitsmaterialen is misschien wel duurder maar het resultaat is dus veel beter. Het geeft betere en mooiere resultaten en heeft een lange gebruiksduur.

In de tekeningen die gemaakt zijn komen stilleven met bloemen, fruit, potten en kannen en diverse andere onderwerp aan bod. Maar ook tekeningen die naar landschap gemaakt zijn, uit de omgeving, polder, bos en zee. lees meer over werken met pastel

Ik geef tekenlessen in pastel tijdens de cursus tekenen en schilderen.