pastel tekening klaprozen

Kijk mee naar pastel tekening van de klaprozen , hoe ik die gemaakt heb.

Ik hou van de natuur, het landschap en al die mooie planten en bloemen in de polder.
Zo ook die mooie klaprozen. Je ziet ze weeral overal in polder, aan de berm die rode kleur. Ik heb de tekening met pastelkrijt gemaakt op board. Als ik er tijd voor heb en er aan denk probeer ik foto’s te maken van het verloop hoe een tekening of schilderij tot stand komt. Zo kan je eens kijken hoe het achter de schermen werkt. Ook leuk voor degene die met pastel werken of willen werken.

Ik werk altijd op gekleurd papier of board. Eerst zet ik een onderlaag op met diverse kleuren. Ik werk dan van boven naar beneden. Er komen vele tonen aan te pas dus je moet verschillende kleuren hebben van licht naar donker. Bij dit werk heb ik diverse blauw, groen en rood gebruikt. Eerst heb ik de blauwen opgezet en daarna de groene tinten. Deze lagen doezel , wrijf ik een beetje in. En dan pas begin ik aan de klaprozen. Laag voor laag bouw ik de klaproos op in verschillende tonen. Ook een beetje geel. Ik gebruik weinig wit. Ik begin met de de donkerste kleur en zo naar de lichtste kleur.

Het is ook zo belangrijk dat je weet hoe een bloem in grijstonen er uit ziet. Maak hiervoor een schetsje om onnodige fouten te maken en weer op nieuw te moeten beginnen. En ja ook goed kijken en dan aan de slag. bekijk het werk bij pastel landschappen
Hieronder kan je dan een filmpje op you tube zien hoe ik de pastel van de klaprozen heb gemaakt.

Ik geef ook tekenlessen in pastel, denk je er over na om dit ook te willen leren neem dan contact op. Ook is het mogelijk tot het volgen van een online cursus lees meer

Verschillende kleuren en tonen pastelkrijt, ik gebruik Rembrandt softpastel, Schmincke en Sennelier

Je ziet hier verschillende tinten rood voor de klaprozen, dit is voor de opbouw om diepte te krijgen

pastel tekening van de klaprozen
pastel-tekening-van-de-klaprozen

Het werk is te koop 350,- en te bekijken op mijn website en atelier. Atelier is te bezoeken op afspraak en meestal op vrijdag of neem contact op

kunstkaarten klaprozen

Er is een detail van de pastel klaprozen als kunstkaart verschenen bestel hier

Kijk mee op dit filmpje pastel tekening van de klaprozen

Wat vinden jullie ervan? Laat wat van je horen

Heb je vragen, laat wat van je horen, hieronder kan je vragen of een reactie plaatsen of meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste het allerlaatste nieuws

error: