Home » pastel tekening klaprozen

pastel tekening klaprozen

Kijk mee naar pastel tekening van de klaprozen , hoe ik die gemaakt heb.

Ik hou van de natuur, het landschap en al die mooie planten en bloemen in de polder.
Zo ook die mooie klaprozen. Je ziet ze weeral overal in polder, aan de berm die rode kleur. Ik heb de tekening met pastelkrijt gemaakt op board. Als ik er tijd voor heb en er aan denk probeer ik foto’s te maken van het verloop hoe een tekening of schilderij tot stand komt. Zo kan je eens kijken hoe het achter de schermen werkt. Ook leuk voor degene die met pastel werken of willen werken.

klaprozen ingelijst te koop en te bezichtigen in het atelier

pastel-tekening-van-de-klaprozen

Het werk is te koop. Update is nu verkocht en te bekijken in mijn shop en atelier. Atelier is te bezoeken op afspraak en meestal op zaterdag of neem contact op

In het atelier zijn meer schilderijen te bekijken

Er is een detail van de pastel klaprozen als kunstkaart verschenen, de kaarten zijn alleen te koop in het atelier of als set met andere kunstkaarten

Lees mee hoe het werk is ontstaan

Ik werk altijd op gekleurd papier of board. Eerst zet ik een onderlaag op met diverse kleuren. Ik werk dan van boven naar beneden. Er komen vele tonen aan te pas dus je moet verschillende kleuren hebben van licht naar donker. Bij dit werk heb ik diverse blauw, groen en rood gebruikt. Eerst heb ik de blauwen opgezet en daarna de groene tinten. En dan pas begin ik aan de klaprozen. Laag voor laag bouw ik de klaproos op in verschillende tonen. Ook een beetje geel. Ik gebruik weinig wit.

Het is ook zo belangrijk dat je weet hoe een bloem in grijstonen er uit ziet. Maak hiervoor een schetsje om onnodige fouten te maken en weer op nieuw te moeten beginnen. En ja ook goed kijken en dan aan de slag. bekijk het werk bij pastel landschappen
Hieronder kan je dan een filmpje op you tube zien hoe ik de pastel van de klaprozen heb gemaakt.

Ik geef ook tekenlessen in pastel in het atelier, denk je er over na om dit ook te willen leren neem dan contact op.

Verschillende kleuren en tonen pastelkrijt, ik gebruik Rembrandt softpastel, Schmincke en Sennelier

Je ziet hier verschillende tinten rood voor de klaprozen, dit is voor de opbouw om diepte te krijgen

pastel tekening van de klaprozen

Kijk mee op dit filmpje pastel tekening van de klaprozen

Wat vinden jullie ervan? Laat wat van je horen

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven