Home » Pastel tekening naar landschap

Pastel tekening naar landschap

Pastel tekening naar landschap. Of noem je het een schilderij naar landschap? Het werken met pastel zit eigenlijk tussen het tekenen en schilderen in. Een droge techniek met vele mogelijkheden. Ik ga werken met pastel naar landschap.
Het beste is om eerst een schetsje te maken om alle mogelijke aspecten er in weer te geven. Vragen zoals waar moet ik op letten, welke kleuren, hoe zie ik de verschillende toonwaarden in mijn landschap, hoe zit het met het perspectief? Hoe maak ik diepte in mijn landschap.

Waar zit mijn horizon?  Onthoud alvast maar horizon is ooghoogte. Al deze vragen kun je verwerken in een aantal kleine schetsjes met potlood om later niet voor een verrassing komen te staan en “onnodige foutjes” kan voorkomen

Werken met pastel, dat kan met de pastels maar ook met pastelpotlood. Het kan natuurlijk ook samen gebruikt worden. Om een landschap te maken met pastel heb je diverse kleuren nodig, verschillende aarde tinten en blauwe tinten. Zo werk ik zelf met de pastels van Rembrandt, Sennelier en Schminke. Deze onderscheiden zich weer van half zacht naar heel zacht.

Daarnaast geef ik ook tekenlessen werken naar het landschap en andere onderwerpen

En welk papier gebruik je dan? Hier zijn ook vele merken van te verkrijgen. Je kan het papier van Canson gebruiken bv. de Mi Teintes of de Mi Teintes Touch. Er zijn ook andere soorten zoals de pastelmat van Clairefonteine en Sennelier. De genoemde merken gebruik ik zelf maar er zijn nog wel andere van onder andere Fabriano. Je kan natuurlijk ook zelf een drager maken. Alle merken onderling verschillen nogal de ene is heel ruw, de ander is zacht. Bij het ene papier kan je makkelijk de pastels verwijderen en bij de andere weer minder.

Om een landschap te tekenen of te schilderen komt toch heel wat bij kijken. Zou je dat willen leren, tekenen en schilderen van een landschap, meld je dan aan voor de cursus of volg een workshop. . Bekijk mijn portfolio hier

pastel tekening landschap

Er zijn vele kleuren groen te verkrijgen, die je nodig hebt bij het tekenen met pastel naar landschap

pastel tekening naar landschap

Aan het werk in het atelier. Ik werk meestal staand aan de tafel of op de ezel

DRUK BEZIG MET EEN ONLINE CURSUS TE MAKEN, KIJK HIER VOOR AANBOD VAN DE CURSUSSEN

Kijk ook eens hoe ik met pastel werk en hoe ik dat doe in de filmpjes klik hier

Ben je na het lezen ook enthousiast geworden en wil je ook aan de slag? Ik geef cursus en workshops in tekenen en schilderen in het atelier. Doe je ook mee?

DRUK BEZIG MET EEN ONLINE CURSUS TE MAKEN, KIJK HIER VOOR AANBOD VAN DE CURSUSSEN

DRUK BEZIG MET EEN ONLINE CURSUS TE MAKEN, KIJK HIER VOOR AANBOD VAN DE CURSUSSEN

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven