Pastel tekening naar landschap

Pastel tekening naar landschap

Pastel tekening naar landschap. Of noem je het een schilderij naar landschap? Het werken met pastel zit eigenlijk tussen het tekenen en schilderen in. Een droge techniek met vele mogelijkheden. We gaan werken met pastel naar landschap. Het beste is om eerst een schetsje te maken om alle mogelijke aspecten er in weer te geven. Vragen zoals waar moet ik op letten, welke kleuren, hoe zie ik de verschillende toonwaarden in mijn landschap, hoe zit het met het perspectief? Waar zit mijn horizon?  Onthou alvast maar horizon is ooghoogte. Al deze vragen kun je verwerken in een aantal kleine schetsjes met potlood om later niet voor een verrassing komen te staan.

Werken met pastel, dat kan met de krijtjes maar ook met pastelpotlood. Het kan natuurlijk ook samen gebruikt worden. Om een landschap te maken met pastel heb je diverse kleuren nodig, vele groene, blauwe, bruine en gele tinten.

Om een landschap te tekenen of te schilderen komt toch heel wat bij kijken. Zou je dat willen leren, tekenen en schilderen van een landschap, meld je dan aan voor de teken cursus of vraag meer informatie tekenen en schilderen

pastel tekening landschap

Er zijn vele kleuren groen te verkrijgen, die je nodig hebt bij het tekenen met pastel naar landschap

pastel tekening naar landschap

Aan het werk in het atelier. Ik werk meestal staand aan de tafel of op de ezel

Ontvang een tip van Nicole.

Abonneer je op mijn mails tips en inspiratie die je als tekenaar en schilder vooruit helpen om meer te weten te komen over tekenen en schilderen.
Je komt dan op mijn emaillijst en ontvangt dan deze emails. Als je het allemaal te veel vind kan je je ook weer zo uitschrijven.
bekijk ook de pagina veldbloemen in pastelkrijt

Wil je op de hoogte blijven meld je dan aan voor de nieuwsbrief hier

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt