Home » Pastel tekening naar landschap

Pastel tekening naar landschap

Pastel tekening naar landschap

Pastel tekening naar landschap. Of noem je het een schilderij naar landschap? Het werken met pastel zit eigenlijk tussen het tekenen en schilderen in. Een droge techniek met vele mogelijkheden. We gaan werken met pastel naar landschap. Het beste is om eerst een schetsje te maken om alle mogelijke aspecten er in weer te geven. Vragen zoals waar moet ik op letten, welke kleuren, hoe zie ik de verschillende toonwaarden in mijn landschap, hoe zit het met het perspectief? Waar zit mijn horizon?  Onthou alvast maar horizon is ooghoogte. Al deze vragen kun je verwerken in een aantal kleine schetsjes met potlood om later niet voor een verrassing komen te staan.

Werken met pastel, dat kan met de krijtjes maar ook met pastelpotlood. Het kan natuurlijk ook samen gebruikt worden. Om een landschap te maken met pastel heb je diverse kleuren nodig, vele groene, blauwe, bruine en gele tinten.

Om een landschap te tekenen of te schilderen komt toch heel wat bij kijken. Zou je dat willen leren, tekenen en schilderen van een landschap, meld je dan aan voor de cursus

Daarnaast geef ik ook tekenlessen werken naar het landschap
Kan ik je nog met iets anders helpen?

Wil je op de hoogte blijven meld je dan aan voor de nieuwsbrief hier

pastel tekening landschap

Er zijn vele kleuren groen te verkrijgen, die je nodig hebt bij het tekenen met pastel naar landschap

pastel tekening naar landschap

Aan het werk in het atelier. Ik werk meestal staand aan de tafel of op de ezel

bekijk ook de pagina veldbloemen in pastelkrijt

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.