Home » Passe-partout snijden en inlijsten

Passe-partout snijden en inlijsten

passe-partout snijden en inlijsten

Passe-partout snijden en inlijsten

Even een blogje over een passe-partout snijden en inlijsten, wat komt er bij kijken?
Meestal snijd ik mijn passe-partouts zelf maar je kan het natuurlijk ook uit besteden en naar de lijstenmakerij gaan.
passe-partout snijden en inlijsten

passe-partout snijden en inlijsten

Ik gebruik al jaren de Maped passe partout snijder met mesjes van 45 en 90 graden. Dit merk is te verkrijgen in allerlei kunstzaken. Andere merken zijn Logan, Olfa en Dexter.

De passepartout snijder gaat toch al een hele tijd mee. De mesjes moet je natuurlijk regelmatig vervangen want de mesjes moeten wel goed scherp zijn anders snijd je al gauw je passe partout verkeerd en kan je weer opnieuw beginnen. Daarnaast heb je ook een snijmat nodig en natuurlijk niet te vergeten karton.
Er zijn merken zoals Canson en Daler Rowney. Verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Je steekt er wel weer tijd in maar ik heb er wel al veel profijt van gehad.

Het is een kwestie van goed meten en de passepartout snijden. Voor het gemak snijd je eerst de buitenmaat bv 50x40cm en dan ga je de binnenmaat meten. Precies kan ik dit nu niet uitleggen omdat toch iedere passepartout snijder zijn eigen kenmerken heeft. Meestal heb ik dan ook niet een standaard binnenmaat wel standaard buitenmaat. Ik gebruik meestal zwarte, matte zilveren lijsten of een houten lijst.

Ook aan de linkshandigen is gedacht.
Tijdens mijn tekencursus liep ik tegen een probleem aan want een van mijn cursisten is links. Zij wilde zelf gaan inlijsten en passe-partouts snijden. Ik heb het haar geleerd met de Maped liniaal maar dat ging niet. Ik ben even gaan zoeken en kwam het merk Olfa passe partoutsnijder tegen. Deze is dus geschikt voor links handigen.

meten=weten=passepartout

Kom je er niet uit? Kom dan eens langs ik help je graag. neem dan contact op

Je kan je natuurlijk ook abonneren op het allerlaatste nieuws, een leuke tip, kunstproduct, over de cursus en mijn nieuwste werk.

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven