Nieuwe pastel tekening

Nieuwe pastel tekening

geplaatst in: Aan het werk, nieuws atelier | 0

Nieuwe pastel tekening

In het atelier ben ik weer heerlijk begonnen met een nieuwe pastel tekening, het werken met pastel krijt. De teken – en schilder cursus seizoen is inmiddels afgelopen. Ik kan dan zelf aan de slag.Het werken met pastelkrijt is voor mij een andere uitlaatklep. Tijdens de wandelingen die ik maak met de hond kom ik dagelijks in de polder. In de polder en in de berm staan mooie bloemen. Je moet ze wel willen zien. Zo maakte in een foto van deze bloemen “Daucus Carota” ook wel peen genoemd. Daarnaast had ik nog een mooie foto van rode klavers. De foto’s heb ik verwerkt tot één onderwerp. Daar maak ik eerst een potlood schets van. Eerst even kijken hoe de compositie en toonwaarden zijn. Kijk mee hoe dit werk tot stand kom! Meer werk in pastel naar de natuur en bloemen zijn hier te zien klik hier

nieuwe pastel tekening

Bloemen in de berm


het werk is klaar en ingelijst in 50x60cm

de eerste fase, het opbrengen van de kleuren voor de onderste laag groen, blauw, violet


de bloemen en andere onderwerpen worden op de tekening aangebracht

Hier is al een vergevorderd schilderij te zien

Een detail van een van de bloemen

Volg ook mee! en blijf op de hoogte meld je dan hier aan

Deel het met