Nieuwe pastel tekening

nieuwe pastel tekening

Nieuwe pastel tekening in de polder

In het atelier ben ik weer heerlijk begonnen met een nieuwe pastel tekening, het werken met pastel krijt. In de maanden juli en augustus geef ik geen les. Ik kan dan zelf lekker aan de slag. Dat wil niet zeggen dat ik tijdens de andere maanden niets doe. Ik werk dan ook aan opdrachten en ander werk. De website moet ook regelmatig bijgewerkt worden maar dat is weer een ander verhaal. Maar nu dit verhaal.
Het werken met pastelkrijt is voor mij een andere uitlaatklep. Tijdens de wandelingen die ik maak met de hond kom ik dagelijks in de polder. In de polder en in de berm staan mooie bloemen. Je moet ze wel willen zien. De één vind het onkruid en een ander geniet ervan, zoals ik. Zo maakte in een foto van deze bloemen “Daucus Carota” ook wel peen genoemd.

wilde bloemen
impressie het werk veldbloemen ingelijst 50x60cm te koop bekijk in de shop

Veldbloemen. te bezichtigen in mijn atelier en te koop.

bekijk het in mijn shop, natuurlijk is het te bezichtigen in mijn atelier. Bij interesse neem dan contact op

Lees hieronder hoe het kunstwerk is ontstaan

van schets naar eindresultaat

Daarnaast had ik nog een mooie foto van rode klavers. De foto’s heb ik verwerkt tot één onderwerp. Daar maak ik eerst een potlood schets van. Waarom ik dat doe? Eerst even kijken hoe de compositie en toonwaarden zijn. Voorkom je ook nodige problemen die je tegen kan komen. Kijk mee hoe dit werk tot stand kom! Stap voor stap

Ik heb gewerkt met pastel krijt van het merk Rembrandt, Schmincke en Sennelier op een zelf bewerkt board.

foto bloemen "Daucus Carota"  bloemen in de polder

Bloemen in de berm. Deze foto heb ik gemaakt in de polder. Die gebruik ik ter referentie voor mijn werk.

nieuwe pastel tekening

Veldbloemen is klaar.
impressie het werk veldbloemen ingelijst 50x60cm te koop
bekijk hier

detail  pastel tekening bloemen "Daucus Carota"

Een detail van een van de bloemen.
Heb je interesse in dit werk, neem dan contact op

Wil je ook leren tekenen en schilderen met pastel of meer willen weten?
Meld je dan aan of lees meer cursus tekenen en schilderen

het begin pastel tekening

de eerste fase, het opbrengen van de kleuren voor de onderste laag groen, blauw, violet

pastel tekening bloemen

de bloemen en andere onderwerpen worden op de tekening aangebracht

de tekening pastel in de berm is bijna klaar


Hier is al een vergevorderd schilderij te zien

meer werk naar landschap bekijken

Meer werk in pastel naar de natuur en bloemen zijn hier te zien klik hier of bezoek de shop

Ontvang een mail

Abonneer je op mijn mails tips en inspiratie, nieuws over mijn atelier, cursus en werk.
Je komt dan op mijn emaillijst en ontvangt dan deze emails. Als je het allemaal te veel vind kan je je ook weer zo uitschrijven.

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt