Home » Nieuwe pastel tekening

Nieuwe pastel tekening

nieuwe pastel tekening

Nieuwe pastel tekening in de polder

Veldbloemen Daucus Carota , het verhaal achter het werk

In het atelier ben ik weer heerlijk begonnen met een nieuwe pastel tekening, het werken met pastel krijt. In de maanden juli en augustus geef ik geen les. Ik kan dan zelf lekker aan de slag. Dat wil niet zeggen dat ik tijdens de andere maanden niets doe. Ik werk dan ook aan opdrachten en ander werk. De website moet ook regelmatig bijgewerkt worden maar dat is weer een ander verhaal. Maar nu dit verhaal.
Het werken met pastelkrijt is voor mij een andere uitlaatklep. Tijdens de wandelingen die ik maak met de hond kom ik dagelijks in de polder. In de polder en in de berm staan mooie bloemen. Je moet ze wel willen zien. De één vind het onkruid en een ander geniet ervan, zoals ik. Zo maakte in een foto van deze bloemen “Daucus Carota” ook wel peen genoemd.

Lees hoe het kunstwerk is ontstaan

van schets naar eindresultaat

Daarnaast had ik nog een mooie foto van rode klavers. De foto’s heb ik verwerkt tot één onderwerp. Daar maak ik eerst een potlood schets van. Waarom doe ik dat? Eerst even kijken hoe de compositie en toonwaarden zijn. Ik bedoel dus kijken waar de bloemen en andere voorwerpen komen te staan om tot een geheel te komen. Dit voorkomt je ook nodige problemen. Eenmaal begonnen en het gaat fout, moet je weer alles weghalen wat je niet wilt hebben. Dus even eerst goed kijken en dan beginnen. Kijk mee hoe dit werk tot stand kom!

Ik heb gewerkt met pastel krijt van het merk Rembrandt, Schmincke en Sennelier op een zelf bewerkt board.

impressie het werk veldbloemen ingelijst 50x60cm te koop bekijk in detail

het begin pastel tekening

de eerste fase, het opbrengen van de kleuren voor de onderste laag groen, blauw, violet
bovenaan tinten blauw.

pastel tekening bloemen

de bloemen en andere onderwerpen worden op de tekening aangebracht.
Eerst alle vormen van de bloemen.

de tekening pastel in de berm is bijna klaar


Daarna word alles uitgewerkt in detail. Hier is al een vergevorderd schilderij te zien.

foto bloemen "Daucus Carota"  bloemen in de polder

Bloemen in de berm. Deze foto heb ik gemaakt in de polder. Die gebruik ik ter referentie voor mijn werk.

Mijn handen en vingers zijn mijn penselen.

detail  pastel tekening bloemen "Daucus Carota"

Een detail van een van de bloemen.
Heb je interesse in dit werk, neem dan contact op

Wil je ook leren tekenen en schilderen met pastel of meer willen weten?
Meld je dan aan voor een cursus tekenen en schilderen of volg een online cursus

Ontvang gratis! Een e-book vol inspiratie met tips en tricks voor het tekenen en schilderen, vraag het E-BOOK hier aan.

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven