Home » Mijn tulpen

Mijn tulpen

Mijn tulpen. Ik hou van tulpen. In een vaas op tafel, ik word er blij van. De laatste jaren staan er dus ook veel in de polder. Ja de Zeeuws polder. Zoveel verschillende kleuren zie je dan zo mooi. Ik heb er ook een tekening van gemaakt. En ik heb ook een filmpje gemaakt hoe dit werk tot stand is gekomen.

Hier hangt het schilderij in mijn atelier. De tulpenvelden in de polder bekijk het kunstwerk in detail hier

mijn tulpen

Het begin van mijn tulpenveld. Een veld vol kleur rood, geel paars. Dit is nog maar een detail. In dit onderstaand filmpje kan je meekijken hoe ik te werk ga.

Hoe werk ik met pastels?

Ik heb gewerkt op Canson Mi teintes touch. Een wat ruwer papier. Ik gebruik merken van Sennelier, Schmincke en Rembrandt. Verschillende rode, gele, groene kleuren en violet komen hierin terug. Daarbij denkende aan drie verschillende tinten van iedere kleur om diepte te krijgen. Er moet ook diepte in het landschap komen door ook gebruik te maken van klein naar groot.

Kijk mee met dit filmpje

Als het filmpje niet verschijnt : Je kan het ook op mijn youtube kanaal bekijken klik hier

Enthousiast geworden? Maak de eerste stappen naar je hobby. Ontvang gratis! Een e-book vol inspiratie met tips en tricks voor het tekenen en schilderen, vraag het E-BOOK hier aan of volg een cursus of workshop

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven