Home » Ik wil leren tekenen, hoe doe ik dat?

Ik wil leren tekenen, hoe doe ik dat?

kan ik leren tekenen? Tuurlijk wel

Ik wil leren tekenen, hoe doe ik dat? Ik hoor nog al eens “ik kan niet tekenen” “kan ik dat wel”?

Eigenlijk kan iedereen tekenen. Als je de stap zet om dat te willen doen zal dat zeker lukken.

Tekenen is een pure vorm van je ideeën omzetten naar iets op papier. Vele mensen die vroeger vroeger weleens getekend hebben, gaan nu ook weer beginnen. En het werkt ontspannend. Leren tekenen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen!
Soms hoor ik ook wel eens “daar moet je talent voor hebben”.
Het is een kwestie van goed leren kijken naar een vorm of een landschap

Ik wil leren tekenen, hoe doe ik dat? Is tekenen dan moeilijk?

Ik wil leren tekenen, hoe doe ik dat?

Nee maar je leert tekenen niet in één dag. Net zoals bijvoorbeeld leren fietsen of zwemmen of een andere vaardigheid. Door steeds dingen te herhalen zal het ook makkelijker gaan. Zo is dat ook met leren tekenen. In het begin is dat moeilijk tot je weet hoe iets in elkaar zit.
Je leert over vormen, licht en donker en tekentechnieken. Dit is de basis van het tekenen. Stap voor stap ga je met potlood aan de slag. Oefening baart kunst, ook met tekenen.

Hoe moet je beginnen met tekenen?

Zoek het niet te moeilijk,. Kijk eens in het rond bijvoorbeeld in de keuken of als je een kop koffie of thee drink. Er staat al iets voor je neus: een mok of een kopje. Op de fruitschaal daar ligt vast wel een appel of een peer. Zoek eenvoudige vormen. Kijk er eens goed naar. Pak een vel papier en begin.
Natuurlijk heb je materiaal nodig. Je kan al starten op

Om je verder op weg te helpen, heb ik nog een aantal tips voor je:

1. Begin met schets papier

Ga je voor het eerst tekenen, gebruik dan schets papier of een schetsboekje. Printpapier kan natuurlijk ook. Het tekent makkelijker op dikker papier (120 grams of meer) En een zacht potlood zodat je makkelijk kan schetsen.

2. Teken wat je leuk vind

nieuwe workshop tekenen

Misschien is dat een beetje moeilijk om gelijk al een bepaald onderwerp te kiezen maar het helpt wel wat je leuk vind, zal je ook makkelijker kunnen tekenen. Als je al wat langer bezig bent met tekenen en schilderen is het zeker goed om dan ook eens uit je comfort zone te gaan.

3. Neem de tijd

Ik merk wel bij cursisten die beginnen met tekenen , ze zo snel mogelijk een tekening willen maken. Ga niet te snel en gehaast tekenen met het idee dat moet in één keer klaar zijn. Nee, niet doen. Eerst goed kijken naar je onderwerp en dan aan de slag. Kijk goed naar je tekening, zet de tekening eens van je vandaan.
En zie je het even niet meer? Zet het even opzij en ga wat anders doen. En daarna kom je met een frisse blik terug!

Leren tekenen is leuk!

Het werkt ontspannend, laat de boel de boel, je vergeet de tijd (ik dus wel).
Laat je inspireren en start met tekenen!

Om mee te starten!

Ben je na het lezen ook enthousiast geworden en wil je ook aan de slag? Dan heb ik een ebook met tips en tricks voor je!
vraag gratis e-book tips en tricks aan

Je kan ook starten met een cursus tijdens het seizoen september tot en met juni of een online workshop/ cursus volgen

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven