Home » hoe maak ik een tekening

hoe maak ik een tekening

Hoe maak ik een tekening?

De tekeningen maak ik met bister inkt of een ander materiaal en hoe maak ik een tekening, lees het mee en bekijk het filmpje landschap in bister inkt.
De materialen die ik hiervoor gebruik is dus bister inkt. Voor het tekenen maak ik gebruik van een fijne pen. De penseel gebruik ik voor het wassen van de tekening. Een mooi medium om te schetsen en pentekeningen te maken! Ik teken voornamelijk naar de natuur, landschap of dier. Daarbij ben ik gefascineerd door de spiegeling in het water. 

Er zijn ook al diverse kleuren in deze inkt en te verkrijgen in de kunst speciaalzaken. Ik heb de gele, blauwe, rode en groene bister inkt geprobeerd maar voor mij blijft nog steeds de bruine bister inkt mijn favoriet. Je kan de inkt ook zelf maken. In het filmpje zie je een mooi verloop van begin tot eind resultaat. Ik teken meestal landschappen maar een stilleven kan natuurlijk ook. Ik maak eigen werk bekijk pentekeningen naar landschap en in opdracht.

Als je als beginner wilt leren tekenen, rijst al snel de vraag welke materialen je “moet” gebruiken. Is een balpen en een collegeboekje genoeg of moet het absoluut een echt potlood voor kunstenaars zijn en speciaal schetspapier?

Als je eerst wilt kijken of tekenen de juiste hobby voor je is, kun je nemen wat je al in huis hebt. Maar als je zeker weet dat je vaker en ambitieuzer wilt tekenen, zijn speciale materialen zeker nuttig.

Mijn ervaring is , koop liever iets duurder materiaal dan krijg je het juiste resultaat.

Je kan tekenen met inkt maar ook met potlood, kleurpotlood of pastel. Ieder materiaal heeft een verschillend resultaat.

En natuurlijk ook het onderwerp, teken je een landschap of een stilleven? Als je naar waarneming tekent kijk dan goed naar het geheel.
Zet er een licht bij zodat je goed kan zien waar het licht is en waar het donker is.

Ga je een landschap tekenen naar een foto? bekijk dan eerst de foto en het landschap. Maak er eerst schetsen van voordat je echt begint. Het voorkomt de nodige foutjes die je van te voren eerst kan bekijken.

Als je begint, met wat voor materiaal je dan ook gebruikt, begin dan altijd lichtjes te arceren, gebruik geen dikke lijnen. Iets wat er dik opstaat kan je weer slecht verwijderen maar iets wat er lichtjes opstaat kan je ook weer makkelijker verwijderen.

Ik geef ook tekenlessen in dit medium.


Kan ik je nog met iets anders helpen? Voor de beginnende tekenaar heb ik tips en tricks in een mooi e-book

hoe maak ik een tekening

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven