Home » hoe maak ik een pentekening

hoe maak ik een pentekening

bister inkt

Ik krijg wel eens de vraag hoe maak ik een pentekening?
De tekeningen maak ik met inkt en hoe maak ik een tekening, lees het mee en bekijk het filmpje landschap in bister inkt.
De materialen die ik hiervoor gebruik is dus inkt. Voor het tekenen maak ik gebruik van een fijne pen, een kroontjespen en een bamboe pen of een riet pen. Een mooi medium om te schetsen en pentekeningen te maken! Ik teken voornamelijk naar de natuur en landschap. Daarbij ben ik gefascineerd door de spiegeling in het water. 

Daarnaast maak ik ook gebruik van fineliners. Een pen of stift in verschillende diktes.

Hoe komt een tekening tot stand?

pentekening met fineliner
tekening gemaakt met fineliner

Hoe maak ik nu een pentekening? Ik maak eerst een tekening met de fijnste kroontjespen. Door kleine lijntjes, krulletjes en andere details komt de tekening tot stand. Af en toe was ik de tekening in en dan stil aan komt het landschap. Voor alle details en andere informatie geef ik graag tijdens de open dagen meer info over of tijdens de tekenlessen. Kijk mee naar het filmpje hoe een ik een pentekening maak

Er zijn ook al diverse kleuren in deze inkt en te verkrijgen in de kunst speciaalzaken. Ik heb verschillende inkten geprobeerd maar voor mij blijft nog steeds de bruine bister inkt mijn favoriet. Je kan de inkt ook zelf maken. In het filmpje zie je een mooi verloop van begin tot eind resultaat. Ik teken meestal landschappen maar een stilleven kan natuurlijk ook. Ik maak eigen werk bekijk pentekeningen naar landschap en in opdracht

Wil je op de hoogte blijven van mij nieuws over het atelier, mijn werk, open dagen en ander leuk nieuws meld je dan hier aan

Daarnaast geef ik ook tekenlessen in dit medium lees meer over de cursus

Riet tekening gemaakt met inkt

hoe maak ik een pentekening

Kijk mee naar het filmpje

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven