hoe maak ik een pentekening

hoe maak ik een pentekening

Ik krijg wel eens de vraag hoe maak ik een pentekening?
De tekeningen maak ik met inkt en hoe maak ik een tekening, lees het mee en bekijk het filmpje landschap in bister inkt.
De materialen die ik hiervoor gebruik is dus inkt. Voor het tekenen maak ik gebruik van een fijne pen, een kroontjespen en een bamboe pen of een riet pen. Een mooi medium om te schetsen en pentekeningen te maken! Ik teken voornamelijk naar de natuur, landschap of dier. Daarbij ben ik gefascineerd door de spiegeling in het water. 

Hoe maak ik nu een pentekening? Ik maak eerst een tekening met de fijnste kroontjespen. Af en toe was ik de tekening in en dan stil aan komt het landschap. Voor alle details en andere informatie geef ik graag tijdens de open dagen meer info over of tijdens de tekenlessen.

Er zijn ook al diverse kleuren in deze inkt en te verkrijgen in de kunst speciaalzaken. Ik heb verschillende inkten geprobeerd maar voor mij blijft nog steeds de bruine bister inkt mijn favoriet. Je kan de inkt ook zelf maken. In het filmpje zie je een mooi verloop van begin tot eind resultaat. Ik teken meestal landschappen maar een stilleven kan natuurlijk ook. Ik maak eigen werk bekijk pentekeningen naar landschap en in opdracht

Daarnaast geef ik ook tekenlessen in dit medium lees meer over de cursus en workshop

Wil je op de hoogte blijven van mij nieuws over het atelier, mijn werk, open dagen en ander leuk nieuws meld je dan hier aan

Materialen

hoe maak ik een pentekening

Kijk mee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: