Cursussen

Cursussen en workshops tekenen en schilderen

De cursussen tekenen en schilderen beginnen in september tot en met juni. Er is iedere week les op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
Telkens op de middag van 13.30-16.00 uur. Nu ook mogelijk op een ochtend. Het zijn kleine groepjes van maximaal 4 personen. Je leert tekenen en schilderen naar waarneming, foto en eigen inbreng. Tijdens de cursussen kan er met vele technieken gewerkt worden zoals pastel, pen, inkt, kleurpotlood en acryl.
Of volg een workshop als je nog niet zeker weet of tekenen iets voor je is of je kennis opfrissen.

Wil je een cursus tekenen en/of schilderen volgen?

Volg een cursus tekenen en schilderen gedurende het seizoen september tot en met juni .

  • seizoen september tot en met juni iedere week les.
  • tekenen naar waarneming en stilleven en meer
  • technieken pastelkrijt , inkt, potlood, kleurpotlood en acryl
  • beginners en gevorderden
  • 10 lessen
  • lees en bekijk alle info

Ja ik wil meer weten en lees hier alle informatie, welke dagen en tijden

Voor wie is de cursus? Voor beginners en gevorderden.
–Beginners starten met grafietpotlood en gaan eerst de basistechnieken leren. Dit zijn de vormen, toonwaarden, contrasten, compositie en lichtinval. Je leert hoe je een tekening goed opzet. En door goed te leren kijken, vorm te krijgen in het stilleven.
–Bij de gevorderden ligt de nadruk op het ontwikkelen en uitwerken van hun eigen ontwerpen met eigen techniek. Het werken naar foto’s naar onder andere landschap, dier en stilleven.

In het begin werk je naar waarneming wat wil zeggen dat je tekent of schildert wat je ziet. In het atelier staan stillevens opgesteld.
Je leert hoe je een tekening goed opzet. En door goed te leren kijken, vorm te krijgen in het stilleven. We gaan dus aandacht besteden aan compositie, licht en donker, kleurgebruik, tonaliteit en perspectief. Tijdens de lessen komt het werken naar landschap, stilleven en natuur aan bod.  Er word figuratief en realistisch gewerkt.
De technieken zoals pastel, acryl, potlood, kleurpotlood en inkt komen zeker aan bod.

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt