Home » Cursussen

Cursussen

Cursussen en workshops tekenen en schilderen

De cursussen en workshops tekenen en schilderen beginnen in september tot en met juni. Er is iedere week les op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. In het atelier geef ik tekenlessen en schilderlessen in verschillende technieken aan volwassenen. En dat zijn bijvoorbeeld pastel, potlood, inkt, kleurpotloden en acryl.
Tekenvaardigheden zijn onmisbaar ook als basis voor het schilderen. Daarnaast leer je goed kijken naar onderwerpen.
Telkens op de middag van 13.30-16.00 uur. Nu ook mogelijk op een ochtend. Het zijn kleine groepjes van maximaal 4 personen. Je leert eerst tekenen en schilderen naar waarneming daarnaast ook naar foto en eigen inbreng. Tijdens de cursussen kan er met vele technieken gewerkt worden zoals pastel, pen, inkt, kleurpotlood en acryl.
Of volg een workshop als je nog niet zeker weet of tekenen iets voor je is of je kennis opfrissen.

Tekenen en schilderen
naar het stilleven uit het atelier, de natuur en landschap
technieken en materialen leren beheersen
en je tekenstijl ontwikkelen

Wil je een cursus tekenen en/of schilderen volgen?

Cursussen

Volg een cursus tekenen en schilderen gedurende het seizoen september tot en met juni .

  • seizoen september tot en met juni iedere week les.
  • tekenen naar waarneming en stilleven en meer
  • technieken pastelkrijt , inkt, potlood, kleurpotlood en acryl
  • beginners en gevorderden
  • lees en bekijk alle info

Wil je workshops volgen? Workshops tekenen en schilderen

Cursussen

De workshops zijn workshop om zelf mee aan te slag te gaan. De workshop is voor de beginner. Bij deze workshop gaat het vooral om het leren tekenen. Weet je nog niet of tekenen iets voor je is en je wilt eens proberen doe dan mee.
KLIK HIER VOOR INFORMATIE

Voor wie ? Voor beginners en gevorderden.
–Beginners starten met grafietpotlood en gaan eerst de basistechnieken leren. Dit zijn de vormen, toonwaarden, contrasten, compositie en lichtinval. Daarnaast leer je hoe je een tekening goed opzet. En door goed te leren kijken, vorm te krijgen in het stilleven.
–Bij de gevorderden ligt de nadruk op het ontwikkelen en uitwerken van hun eigen ontwerpen met eigen techniek. Het werken naar foto’s naar onder andere landschap, dier en stilleven.

In het begin werk je naar waarneming wat wil zeggen dat je tekent of schildert wat je ziet. In het atelier staan bijvoorbeeld stillevens opgesteld.
Je leert hoe je een tekening goed opzet. Daarnaast ook goed te leren kijken en vorm te krijgen in bijvoorbeeld het stilleven. We gaan dus aandacht besteden aan zoal compositie, licht en donker, kleurgebruik, tonaliteit en perspectief. Daarnaast komt het werken naar landschap, stilleven en natuur aan bod.  Er word figuratief en realistisch gewerkt.
De technieken zoals pastel, acryl, potlood, kleurpotlood en inkt komen zeker aan bod.


error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven