Home » Buiten tekenen met pastelkrijt

Buiten tekenen met pastelkrijt

buiten tekenen met pastelkrijt

Buiten tekenen met pastelkrijt is toch ook wel heel leuk om te doen. Buiten zijn en ontspannend en vooral plezier hebben, nergens meer aan denken. Ja wel een beetje denken hoe je aan de slag moet. Ik heb al eens eerder een blogbericht geschreven over buiten tekenen maar dat ging dan meer over met fineliner en ander materiaal. Nu met pastelkrijt. Ik hoor je al denken wat moet ik dan allemaal meenemen. Kortom niet te veel.
Maar in dit bericht heb ik gewerkt in de tuin dus kon ik makkelijk mijn pastelkrijt op de tafel zetten (zie laatste foto)

Wat neem je dan zoal mee? Je kan op een ezeltje werken zittend of staande. Een karton met je papier erop met klemmen. Bijvoorbeeld het papier van Canson mi teintes. Hier heb ik deze keer op gewerkt. Vergeet niet iets op je hoofd te zetten en smeer je in als je in de zon staat. Ik spreek uit ervaring. En krijt natuurlijk…. er zijn krijtjes te koop in doosjes speciaal voor het landschap. Of je neem zelf krijt mee, vooral voor buiten gebruik je veel groen, blauw, bruin in verschillende tonen en een aantal kleuren zoals rood en geel voor de bloemen. Let ook op de koele en warme kleuren.

Ik heb gekozen voor het werken in de tuin. Met een klein ezeltje en een krukje.

Ik heb me een leuk plekje in onze tuin gezocht. Een paar leuke potten met bloemen erin hebben dienst gedaan voor mijn pastel tekening. Ik heb vooral gewerkt met zachte pastels van het merk Sennelier. Ik heb zelf nog een foto gemaakt om deze te gebruiken om deze tekening verder uit te werken

Wat is het buiten tekenen met pastelkrijt toch leuk! Zou je dat ook willen leren, doe dan mee met de cursus tekenen en schilderen of volg een workshop

buiten tekenen met pastelkrijt
in de tuin tekenen met pastel
tekenen met pastelkrijt
een schets getekend buiten in de tuin

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws, wat er zoal op de ezel staat, over het atelier en mijn werk, ontvang je dan hier de nieuwsbrief.

Ontvang gratis! Een e-book vol inspiratie met tips en tricks voor het tekenen en schilderen, vraag het E-BOOK hier aan.

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven