Home » Buiten schetsen en tekenen met schetsboek

Buiten schetsen en tekenen met schetsboek

Schetsen maken in mijn schetsboek

Buiten schetsen en tekenen met schetsboek

Eindelijk tijd om weer eens lekker buiten te schetsen en tekenen met een schetsboek. Wat een lekker weer! Wat heb je hiervoor nodig?

Buiten schetsen en tekenen met schetsboek
in mijn schetsboek getekend in de natuur met een fineliner

Als ik maar even buiten ga tekenen en schetsen neem ik meestal alleen een zwarte fineliner mee en mijn schets boek (dummy). Meestal ben ik dan met de fiets.  Al zittend op mijn fiets of staand maak ik kleine schetsen. Of lopend met de hond. (zorg dan wel dat de hond eventjes los kan lopen bijvoorbeeld op een dijk) En natuurlijk neem ik ook mijn camera mee. Ik neem dan foto’s die ik dan kan gebruiken ter referentie voor later in mijn atelier om de tekening verder af te maken. Als je de schetsboek veel gebruikt word het een soort dagboek. Je kan er steeds in terug kijken, hoe je bepaalde dingen getekend had of een herinnering. Leuk zijn die schetsboekjes.

En je kan de schetsboekjes natuurlijk ook thuis en binnen gebruiken. Er is zoveel te zien en te tekenen, in de keuken, in de kamer of op de fruitschaal.

Als je er een hele dag op uit trekt om buiten te gaan schetsen en tekenen kun je beter ook een parasol en zonnebril meenemen. Een stoeltje is natuurlijk wel zo gemakkelijk met een klein krukje voor je materialen erop te zetten. Er zijn nog meer dingen die je kan meenemen maar daarover in een ander bericht. Ik geef tekenlessen in het atelier waarbij ook geleerd word hoe je kunt tekenen en schetsen of volg een workshop

En waar kan je ze dan halen? In de kunstspeciaalzaken zijn diverse schetsboeken te koop. Maar heb je wel eens gedacht aan Boekenvoordeel winkels? Daar kan je ook schetsboekjes in diverse maten krijgen. Formaten zoals A3 en A4. Gaat heel goed voor de schetsjes en ook met aquarel!

Schetsen maken in mijn schetsboek

schetsen met aquarel in de tuin

schetsen met aquarel, een lekker peer

Buiten schetsen en tekenen met schetsboek

in mijn schetsboek getekend in de natuur met een fineliner

een vlugge schets van een landschap, aan de kust

error: copyright Nicole Henderiks Atelier NIMArt
de afbeeldingen van Nicole kunnen niet gekopieerd worden.
Scroll naar boven